Kako Okrečiti Svoju Sobu: Saveti i Trikovi


Krečenje kućne majstorije

hausmajstor moleraj

Kako Okrečiti Svoju Sobu: Ovde smo izdvojili par saveta i trikova

Planirate da osvežite svoj dom novim slojem boje? Okretanje sobe može biti jednostavan i zabavan proces ako imate prave savete i trikove. U ovom vodiču, saznaćete kako pravilno pripremiti prostor, odabrati boju, tehnike nanošenja boje i još mnogo toga.

Pet koraka:

1: Priprema Prostora

2: Odabir Boje

3: Priprema Boje i Alata

4: Tehnike Nanošenja Boje

5: Fini Dodaci

hausmajstor cena

Priprema Prostora

Prije nego počnete bojiti, važno je dobro pripremiti sobu. To uključuje skidanje starih tapeta ili boje, popravak pukotina i rupa u zidovima te zaštitu poda i namještaja plastičnim folijama ili tkaninama. Provjerite jesu li zidovi čisti i suhi prije nanošenja boje.

krecenje cena po kvadratu

Odabir Boje

Odabir prave boje može učiniti veliku razliku u prostoru. Razmislite o bojama koje volite i koje će se slagati s ostatkom vašeg nameštaja i dekoracije. Takođe, imajte na umu da svetlije boje vizualno povećavaju prostor, dok tamnije boje čine prostor intimnijim. Pre konačnog odabira, preporučljivo je isprobati boje na manjem delu zida kako biste videli kako izgledaju u stvarnom prostoru i pod različitim svetlosnim uslovima.

krecenje zvezdara

Priprema Boje i Alata

Pre nego što počnete bojiti, pripremite boju i alate. Proverite da li je boja dobro promešana i imajte pri ruci četke, valjke i ostale potrebne alate. Ako koristite valjak, možda će vam trebati i produžena drška kako biste lakše dostigli visoke delove zida.

hausmajstor moleraj

Tehnike Nanošenja Boje

Postoji nekoliko tehnika nanošenja boje, uključujući vertikalno, horizontalno i kružno nanošenje boje. Izaberite tehniku koja vam najviše odgovara i prilagodite je svojim potrebama. Kada nanosite boju, pripazite da radite u dobro osvetljenom prostoru i da ravnomerno raspoređujete boju po zidu. Nemojte nanositi previše boje odjednom kako biste izbegli nastanak kapljica i nepravilnosti na zidu.

hausmajstor gipsarski radovi

Fini Dodaci

Nakon što ste obojili zidove, možete dodati neke fini dodatke kako biste sobu učinili još lepšom. To uključuje postavljanje ukrasnih elemenata poput slika, ukrasnih jastuka ili zavesa. Takođe, možete razmisliti o dodavanju detalja poput dekorativnih lajsni ili tapeta kako biste dodali teksturu i interes prostoru.

Takodje, biće vam potrebni i sledeći materijali. Merdevine, zaštitne folije, Posuda za farbu i posuda sa drškom, valjak, četka, krep traka, posuda sa vodom za čuvanje četki, plastična kesa za prekrivanje posude za farbu preko noći.

 

Okretanje sobe može biti kreativan i zabavan proces. Sledite ove savete i trikove kako biste osvežili svoj dom i stvorili prostor u kojem ćete uživati. Ne bojte se eksperimentisati s bojama i tehnikama kako biste stvorili prostor koji odražava vašu ličnost i stil.

Ukoliko vam je potrebna stručna pomoć ili dodatni saveti, slobodno nas kontaktirajte na 0600270961